top of page

Portret op basis van PanPastel en pastelpotloden.


Panpastel portettekening door  Sonja Van Waeyenbergh

Net zoals in mijn vorige blog laat ik jullie meegenieten van deze portret tekening op basis van PanPastel gecombineerd met pastelpotloden.

Zoals altijd breng je eerst de contouren aan met een HB potlood.

De ogen krijgen hun eerste laag .

De huidskleur is een combinatie van Burnt Sienna en Red Iron Oxide van Pan Pastel, schaduwen, rondingen worden afgewerkt met pastelpotloden zoals Herculanum red, violet pink, zacht roze.

Panpastel portettekening door  Sonja Van Waeyenbergh

De blonde haren worden getekend met Oker tinten (Bister) en opgelicht met Bismuth white. Door alles zachtjes te gedoezeld verkrijg je een vollere haardos. Het glanzende effect op de lippen zijn kleine verticale lijntjes getekend in wit en zacht roze kleuren op de onderlip. Bij het kleuren van het handje zijn dezelfde technieken gebruikt als bij het gelaat. Het kleine paardje op het truitje wordt eerst getekend, pas daarna wordt het truitje in verschillende groene tinten gekleurd.

Panpastel portettekening door  Sonja Van Waeyenbergh

Het lichteffect vooraan op de mouw is zachtjes opgelicht met wit van Pan pastel, aangebracht met een palletvormig sponsje, over de groene tinten. Het stokje van de lolly is getekend met titanium wit, licht beige en grijze tinten zorgen voor de schaduwen. Tenslotte worden kleinere Details getekend zoals bijvoorbeeld de haarrekkers.

1 Comment


Sam VW
Sam VW
Oct 07, 2023

Zeer mooi, zusje

Like

Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page