top of page

Potloodtekening van meisje met paard


Potloodtekening van meisje met paard door Sonja Van Waeyenbergh

Mooie foto’s krijg ik te tekenen, maar soms is de scherpte ervan toch wat laag. Dit bleek duidelijk toen ik deze foto van een meisje met paard vergrote en uitprintte. Zo ben ik eerst begonnen met het gezicht van het meisje om te zien of zij zeker herkenbaar is. Belangrijke details aan ogen, neus, mond, schaduwen en lichtpunten kregen extra aandacht. Eens het gezicht goed herkenbaar gelukt was, was ik zeker dat ik deze opdracht tot een goed einde kon brengen. Ik werk hier op een A3 formaat met potloden HB en 2B.

Potloodtekening van meisje met paard door Sonja Van Waeyenbergh

Ook miste bij het paard een deel van de neus en onderlip op de foto, dan is het wel belangrijk dat je een kleine basiskennis hebt van de anatomie van het paard. Alle kleine details van het paard worden eerst met kleine lijntjes gearceerd met een HB potlood en vervolgens met een B2 potlood verder getekend en afgewerkt. De zachte overgang krijg je door te doezelen met een doezelaar.

Potloodtekening van meisje met paard door Sonja Van Waeyenbergh

Door kleine lijntjes te arceren, kan je gemakkelijker doezelen en krijg je een mooiere overgang van licht en schaduw.

Comments


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page