top of page

Nieuw werk in uitvoering...

Een werk dat me veel voldoening gaf, is deze pasteltekening van een Merrie met Veulen. Dit werk is relatief groot en is ingekaderd in een 700x500 mm frame. Graag neem ik je mee in dit tekenverhaal. Belangrijk voor je begint te tekenen is dat je een goed verlichte plaats hebt met voldoende ruimte en een selectie maakt van de nodige kleuren. Verder heb je doezelaars nodig in verschillende groottes en een kneedgom.

Tekening paarden

Na het schetsen van de contouren met een HB potlood, begin ik met het tekenen en kleuren. Zowel Caran D’ache, Derwent en Conté worden hier gebruikt als kleuren. Omdat het formaat van het papier hiervoor een A2 (420x594mm) is, begin ik te werken van boven, en werk vervolgens naar onder toe. Bij het kleuren van de vacht is het belangrijk dat je kleurt in de richting van de haartjes van de vacht.

Pasteltekening paarden

Uiteindelijk wordt het gras getekend en gekleurd, rekening houdend met de schaduw. Ook wordt de juiste passe-partout hiervoor gekozen en uitgesneden.

Zo krijg je deze pasteltekening die momenteel mijn woonkamer siert.

Tekening merrie en veulen Sonja van Waeyenbergh


תגובות


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page