top of page

Portret tekening in pastel, getekend op basis van PanPastel in combinatie met pastelpotloden


Tekenen met PanPastel door Sonja Van Waeyenbergh

Na het schetsen van de contouren met een HB potlood, worden de ogen als eerste getekend. De huid rond de ogen, neus en mond geef ik een eerste laag met Pan Pastel. Op deze laag werk ik verder met pastelpotloden in verschillende huidskleurtinten, waarna ik zachtjes alle kleuren doezel met een doezelaar, zodat alle kleuren mooi in elkaar vloeien.

Tekenen met PanPastel door Sonja Van Waeyenbergh

Voor de PanPastel aan te brengen gebruik ik de paletvormige houder met de bijhorende tipvormige sponsjes. Burnt Sienna 740.8 en Red Iron Oxide 380.8 gebruik ik als basiskleur voor de huid. De knuffel wordt met dezelfde technieken getekend en gekleurd zoals bij een schaap, dieptes worden eerst met pastel getekend en vervolgens opgelicht met heldere tonen.

Tekenen met PanPastel door Sonja Van Waeyenbergh

Ten slotte zijn er de haren, blonde haren geef je het beste weer met Bister en Oker tinten, opgelicht met Bismuth white van Caran D’ache. Voor het truitje heb ik eerst de blauwe tinten gebruikt, om vervolgens met wit van Pan Pastel de lichtere delen te doezelen. Zo gebruik ik PanPastel niet alleen als basis maar ook om kleuren te doezelen of te mengen.

Kommentare


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page