top of page

Een vrolijke krullenbol

Een portret van een meisje met veel karakter, maar toch een vrolijke krullenbol, getekend met pastelpotloden in combinatie met Pan Pastel.

Krullenbol getekend in Panpastel door Sonja Van Waeyenbergh

Belangrijke contouren worden getekend met potlood, ogen krijgen hun eerste kleuren.

Als basis voor de huid gebruik ik Burnt Sienna en Red Iron Oxide van Pan Pastel.

Door verschillende roze, beige en oranje  tinten te gebruiken, in combinatie met doezelaars creëer ik de vorm van de neus en belangrijke schaduwen.

Zachte rode en roze tinten vullen de lippen op, verticale lijntjes in titanium wit zorgen voor een natuurlijke glans.

Meisje getekend met potlood door Sonja Van Waeyenbergh

Het handje krijgt dezelfde techniek als de huid, een basis laag met PanPastel waar ik vervolgens met verschillende huidskleuren schaduwen en lichtpunten teken. Eveneens het voorhoofd is een laag Pan Pastel waarna ik de haren en de weelderige lokken teken met verschillende oker en bister tinten, opgelicht met wit van Caran D’ache.

Krullenbol getekend in Panpastel door Sonja Van Waeyenbergh

Een leuke uitdaging is het bloesje met verticale lijntjes. Met Titanium wit teken ik de lijntjes, vervolgens kleur ik binnen deze lijntjes met verschillende blauwe tinten zodat ik schaduwen en lichtpunten Creëer. Dit alles gedoezeld met een fijne doezelaar.

Als laatste krijgen de  weelderige lokken aandacht.

Afwerken doe ik met de krullen op te lichten met wit van Caran D’ache en door enkele kleine krulletjes op het voorhoofd te tekenen.

Comments


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page