top of page

Een vrolijk kinderportret getekend in pastel gecombineerd met PanPastel.

Door de grote vraag naar portretten in pastel, laat ik jullie graag meegenieten van dit mooie portret in pastel van dit lieve kindersnoetje. Na het tekenen van de contouren van dit vrolijk kindersnoetje in potlood en het tekenen van de ogen, gebruik ik als basis voor de kleur van de huid, Red Iron Oxide 380.8 en Burnt Sienna 740.8 van PanPastel.

Kindergezichtje in PanPastel door Sonja Van Waeyenbergh

Op deze basis laag gebruik ik verschillende huidskleuren, zoals Dark flesh 788-741, 788-745, oud roze 788-746 van Caran D’ache, gecombineerd met nog andere zachte en warme roze tinten. Al deze kleuren vloeien zachtjes in elkaar met een doezelaar en zo creëer ik schaduwen zoals bijvoorbeeld bij de neus en mondhoeken. Andere delen van het gelaat worden dan weer opgelicht met warme of licht roze tinten, dit zie je bij de wangetjes.

Kindergezichtje in PanPastel door Sonja Van Waeyenbergh

De blonde haren is op basis van de kleur Bistre 788.047, gedoezeld en vervolgens opgelicht met licht geel 788.011 van Caran D’ache. De lippen worden met zachte roze tinten ingevuld en opgelicht met Pale Peach P150 of Titanium wit, dit door verticale lijntjes te tekenen op de lippen.

Kindergezichtje in PanPastel door Sonja Van Waeyenbergh

Voor het kleedje heb ik eerst een basislaag Titanium White 100.5 van PanPastel gebruikt, waar ik vervolgens verticale lijntjes afwisselend getekend heb met Titanium wit en light violet 788.631 van Caran D’ache.

Altijd leuk om een vrolijk kindergezichtje te mogen tekenen.

Comments


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page