top of page

Moeder met haar engeltje


Potloodtekening portret Moeder met kind Sonja Van Waeyenbergh

Onlangs vond ik een oudere foto terug van mijn dochtertje en mijzelf. Pure nostalgie die ik graag in een tekening vastgelegd had. Graag wil ik jullie tonen dat je gerust een momentopname mag nemen van jaren geleden, hier kies ik voor dat mooie moment dat je gewoon wil vastleggen, dus niet de volledige foto maar een deel van de foto dat ik altijd heel bijzonder vond.

Potloodtekening portret moeder met kind door Sonja Van Waeyenbergh

Na het tekenen van de contouren met een HB potlood, worden schaduwen gearceerd met een 2B potlood en worden de lijntjes gedoezeld met een fijne doezelaar. Geleidelijk aan werk ik aan de twee gezichten en houd ik rekening met licht en schaduw. Het kan geen kwaad om regelmatig je tekening van op afstand te bekijken en zelf te evalueren. Op afstand merk je gemakkelijker foutjes op. Door je tekenblad te draaien kan je gemakkelijker het haar tekenen.

Potloodtekening portret moeder met kind door Sonja Van Waeyenbergh

Tevreden met het resultaat heb ik deze mooie herinnering ingekaderd en een mooi plekje gegeven in onze woonkamer.

Comments


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page