top of page

Kerstblog 2023

En zo sluiten we ons creatief jaar, met deze leuke tekening van vijf vrolijke kindersnoetjes.

Getekend met pastelpotloden in combinatie met PanPastel.

Potloodtekening van verjaardag door Sonja Van Waeyenbergh

Zodra ik de contouren van de gezichtjes geschetst heb met een HB potlood, krijgt de huid van deze snoetjes een eerste laag met Burnt Sienna, dit gemengd met Red Iron Oxide van PanPastel, die ik aanbreng met een sponsje bevestigt aan het bijpassende pallethouder. Lichtpunten en schaduwen krijgen aandacht door op deze basis te kleuren met verschillende tinten zoals licht en oud roze, orange, terracotta, bister en raw amber.

De mondjes krijgen een warme rode tint, waarop lichtroze verticale lijntjes zijn getekend.

Potloodtekening van verjaardag door Sonja Van Waeyenbergh

Zoals je al misschien opgemerkt hebt werk ik van het midden naar buiten toe, wat veel praktischer is.Bij het tekenen van de haren gebeurt het wel eens dat ik mijn tekenblok onderste boven leg.De truien van de drie jongentjes krijgen vorm, de middelste trui wordt getekend met verschillende kleuren roest en oker. Eindigen doe ik met s-vormige bewegingen te tekenen in Titanium wit, dit om een effect te creëren van een  kabeltrui.

Potloodtekening van verjaardag door Sonja Van Waeyenbergh

Voor de gezichtjes van de meisjes gebruik ik dezelfde techniek als bij de jongens.De truien hebben ook een basis laag van PanPastel, waar schaduwen en lichtpunten worden getekend en gekleurd met verschillende oker en roest tinten.

Het poedersuiker op de aardbeientaart is Titanium wit van PanPastel.

En zo rest mij nog jullie van harte een vrolijke Kerst toe te wensen en een vreugdevol, creatief, gelukkig en gezond 2024.

تعليقات


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page