top of page

Pasteltekening v/e Himalayakat

Deze pasteltekening is er eentje voor de kattenliefhebbers onder ons, een Himalayakat met karakter, prachtige haren en een uitgesproken blik.

Himalayakat  getekend door Sonja Van Waeyenbergh

Na het schetsen van de contouren en belangrijke punten, zoals ogen en neus, krijgen de ogen een eerste kleurlaag. De ogen zijn een combinatie van gele, oker en groene tinten, zachtjes gedoezeld met een fijne doezelaar van donker naar lichtere tonen, zo creëer je een boller effect.

Himalayakat  getekend door Sonja Van Waeyenbergh

De haren van de kat is een combinatie van groene, bruine, grijze, roze, paarse en beige tinten. Door roze en paars in de haren te mengen krijg je een 3 D effect, net zoals de haren vooraan op te lichten met titanium wit en de verliggende haren te doezelen, krijg je een effect van diepte.

Himalayakat  getekend door Sonja Van Waeyenbergh

Door kleuren onderaan in dezelfde tinten van het tekenpapier te gebruiken, krijg je het effect dat de kat op mijn tekenblad zit, zodat deze meer tot uiting komt.

Comments


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page