top of page

Drie broertjes op een rij

Altijd leuk om een kinderportret te mogen maken, guitige lachjes en speelse blikken in de ogen komen hier tot zijn recht. Deze compositie werd van 2 foto’s gemaakt, de opstelling hoeft niet altijd zoals op de foto te zijn. Hier heb ik gekozen om de jongste van de drie broertjes in het midden te tekenen. Belangrijk is wel dat de lichtinval dezelfde is bij de foto’s.

tekening 3 broertjes door Sonja Van Waeyenbergh

Zoals bij de meeste portretten gebruik ik een HB-potlood om te schetsen en een B2 potlood om schaduwen en dieptes weer te geven. De haren zijn kleine lijntjes die ik arceer en waar ik meestal mijn tekenblad in een andere richting of onderste boven draai, wat het tekenen van de haren vergemakkelijkt.

tekening 3 broertjes door Sonja Van Waeyenbergh

De kleding van de kinderen heb ik gedeeltelijk getekend en gedoezeld, zodat de overgangen zachtjes in elkaar vloeien zonder teveel dieptes, maar net een paar kleine details weergeven. Het zijn ten slotte de gezichtjes die belangrijk zijn.

tekening 3 broertjes door Sonja Van Waeyenbergh

2 comentarios


Super mooi! Buitengewoon goed getekend.

Me gusta

eric.lamarcq
eric.lamarcq
29 may 2023

Fantastisch mooi getekend, het blijft mij boeien.😉

Me gusta

Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page