top of page

Pablo de Poedel

Toen ik per mail deze schattige poedel kreeg doorgestuurd om een pasteltekening van te maken, had deze kleine abrikoos kleurige poedel reeds mijn hart veroverd. Een klein kindvriendelijk hondje met een lief karakter.

Tekening poedel door Sonja Van Waeyenbergh

Na het schetsen van de contouren, krijgen ogen en neus de eerste details en lagen. De ogen zijn een combinatie van groene en oker tinten, en zowel roze als grijze tinten vind je terug in de neus.

De vacht van deze poedel kleur ik op de zelfde manier als bij een schaap, eerst creëer ik dieptes met diep roze en zacht Orange en bouw ik de vacht verder op met lichtere kleuren en eindigt ik met wit, eveneens worden de dieptes gedoezeld zodat je een 3D effect krijgt.

Tekening poedel door Sonja Van Waeyenbergh

De riem leg ik vast met verschillende bruine en grijze tinten, metaal effecten verkrijg je door donker grijs en wit te gebruiken. De naam wordt eerst met de kleur chinees wit in het hartje getekend en pas daarna ingekleurd met dieprode tinten.

tekening poedel door Sonja Van Waeyenbergh

Met veel voldoening heb ik deze opdracht gemaakt, en zo is deze kleine lieve poedel klaar om naar zijn baasje te gaan.

Comments


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page