top of page

Nieuw werk in uitvoering - Border Collie in pastel

Deze Pasteltekening is een Border Collie met een redelijke donkere vacht, een type hond, die je vaak ziet op hondenwedstrijden, weer een leuke uitdaging voor mij. Voor de vacht gebruik ik verschillende grijswaarden gecombineerd met bruine tinten, zoals 'dark' en 'light Frenche gray' van Derwent, samen met bruine tinten van Caran D’ache.

Derwent Kooiker

De neus is een combinatie van licht en donkere grijswaarden, opgelicht met wit en licht roze. Voor de donkere partijen in de snoet gebruik ik dezelfde kleuren als in de vacht. Donkere haartjes onder de neus worden lichtjes gedoezeld, zo krijg ik het effect dat deze iets dieper liggen. Naarmate de tekening vordert worden kleuren laag op laag samen gebracht, rekening houdend met de richting van de haren van de vacht.

Caran D’ache Kooiker

Naar het einde toe gebruik ik 'Chinees wit' van Derwent, om delen in de vacht op te lichten. Ik raad je aan om regelmatig een tekening te evalueren en tijd te nemen om de tekening van op afstand te bekijken. Zodra ik tevreden ben met het resultaat, wordt de tekening voorzien van een passe-partout, ingekaderd en kan deze naar zijn baasje.

Caran D’ache tekening kooiker

Comments


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page