top of page

Pasteltekening van een schattige Chi-Spaniël

Deze Chi-Spaniël, een kruising van een Chihuahua met een Cocker Spaniël, werd geadopteerd en heeft een mooie thuis gevonden. Bo is lief, klein en heel familiaal, de blik in zijn ogen veroverde direct mijn hart.

Tekening van Chi Spaniël in pastel

Doordat Bo ietsjes ouder is, dat merk je vaak aan de licht blauwe schijn in de oogjes van de hond. Heb ik beslist de ogen een natuurlijke kleur te geven, wat het dier direct jonger maakt. Na het tekenen van de contouren, krijgen de ogen een basis kleur van raw amber, met oud roze en french light grey  creëer je een 3D effect. De pupil wordt getekend in het zwart en schaduwen worden met bruine tinten ingevuld.

Tekening van Chi Spaniël in pastel

Met verschillende kleuren Pan Pastel leg ik de basis vast van de vacht, deze breng ik aan met een paletvormige houder met de bijhorende sponsjes. Schaduwen en lichtpunten worden bijgekleurd met pastelpotloden, rekening houdend met de richting van de haartjes van de vacht.

Tekening van Chi Spaniël in pastel

Tip: gebruik bij elke kleur PanPastel een ander sponsje zo voorkom je onfrisse kleuren.

Diepere delen van de vacht worden zachtjes gedoezeld, zodat je een diepte creëert.

Kleine lijntjes worden in de vacht gearceerd in verschillende oker en roest tinten.

En tenslotte wordt de vacht opgelicht met Titanium wit.

Comments


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page